Zespół Szkolno-Przedszkolny w Głuszynie

46-100 Namysłów

ul. Główna 115

Głuszyna

tel. 774191410

Adres

46-100 Namysłów


ul. Główna 115


Głuszyna


tel. 774191410


Kalendarium

Poniedziałek, 2024-05-20

Imieniny: Bazylego, Bernardyna

Jesteś tutaj:
  1. Start
  2. Jadłospis

Jadłospis

          

Jadłospis szkoła Głuszyna

20.05.2024 -24.05.2024

 

Dzień tygodnia

 

Obiad

PONIEDZIAŁEK

 

20.05.2024 r.

 

1.Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty (kapusta kiszona, wywar drobiowo-warzywny ,kurkuma, marchewka, pietruszka korzeń, seler korzeń,  natka pietruszki, por, ziemniaki, liść laurowy, liść lubczyku, ziele angielskie, sól, pieprz naturalny)

2.Naleśniki z dżemem ( mąka pszenna, jajko, mleko,  olej rzepakowy)

3.Dżem z truskawek wyrób własny ( truskawki, cukier)

4.Kompot z owocowy ( mrożone owoce truskawek, wiśni, czarnej porzeczki, cukier)

5.Banan

WTOREK

 

21.05.2024 r.

 

 

1.Zupa pomidorowa z makaronem zabielana (wywar drobiowo-warzywny , marchewka korzeń,  pietruszka korzeń, seler korzeń,  natka pietruszki, por, sól, pieprz naturalny, liść lubczyku, liść laurowy, ziele angielskie, śmietana 18%, koncentrat pomidorowy Pudliszki 30%)

2.Makaron (mąka z pszenicy twardej  durum, soja, jaja)

3.Pulpety wieprzowe duszone( cebula, czosnek, sól, pieprz naturalny, jajko, czosnek staropolski - czosnek 71%, cebula, kminek, majeranek, liście kopru, szczypiorek, natka pietruszki, nasiona kolendry, produkt może zawierać jaja, mleko,( łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler i siemię lniane)

4.Mięso z łopatki wieprzowej

5.Ziemniaki puree z koperkiem zielonym( mleko, koper zielony)

6.Marchewka mini na ciepło z masełkiem

7.Woda z cytryną

 

 

ŚRODA

 

 

22.05.2024 r.

1.Zupa  fasolowa (fasola Jaś, wywar drobiowo-warzywny ,kurkuma, marchewka, pietruszka korzeń, seler korzeń,  natka pietruszki, por, ziemniaki, liść laurowy, liść lubczyku, ziele angielskie, sól, pieprz naturalny)

2.Jajko gotowane w sosie koperkowym

3.Jajko

4.Sos koperkowy (koper zielony, śmietana 12%, mąka pszenna, olej rzepakowy, sól. pieprz naturalny)

5.Ziemniaki

6.Sałatka z ogórka kiszonego i cebuli ( cebula, ogórek kiszony-wyrób własny – koper zielony, czosnek, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz naturalny, sól pieprz naturalny, olej rzepakowy)

7.Kompot wieloowocowy ( czarna porzeczka, truskawka, wiśnia – mrożonki, cukier)

8. Jabłko

 

 

 

CZWARTEK

 

23.05.2024 r.

 

1. Zupa rosół z lanymi kluskami( wywar drobiowo-warzywny , marchewka, pietruszka korzeń, seler korzeń,  natka pietruszki, por, ziele angielskie, liść laurowy, liść lubczyku, kurkuma, pieprz  naturalny, sól )

2.Lane kluski ( mąka  pszenna, jajka, sól)

3.Udko z kurczaka duszone , ( papryka czerwona mielona, zioła prowansalskie, czosnek, pieprz, sól, olej rzepakowy, czosnek staropolski - czosnek 71%, cebula, kminek, majeranek, liście kopru, szczypiorek, natka pietruszki, nasiona kolendry, produkt może zawierać jaja, mleko,( łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler i siemię lniane),

4.Ziemniaki puree z koperkiem zielonym( mleko, koper zielony)

5.Surówka z młodej kapusty (kapusta młoda główka, sól, pieprz naturalny, cebula, natka pietruszki, ocet jabłkowy 100 % naturalny, cukier, olej rzepakowy)

6.Woda z cytryną

PIĄTEK

 

24.05.2024 r.

 

 

1. Zupa barszcz ukraiński zabielany (wywar drobiowo- warzywny, kurkuma,  marchewka korzeń,  pietruszka korzeń, seler korzeń,  natka pietruszki, por, sól, pieprz, mrożonka barszcz ukraiński – fasola szparagowa, buraki czerwone, marchewka, ziemniaki, śmietana 18%, liść lubczyku, ziele angielskie, liść laurowy)

3.Ryba smażona

4.Ryba Miruna filet (mąka pszenna, sól, pieprz naturalny, olej rzepakowy, czosnek staropolski - czosnek 71%, cebula, kminek, majeranek, liście kopru, szczypiorek, natka pietruszki, nasiona kolendry, produkt może zawierać jaja, mleko,( łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler i siemię lniane), pieprz naturalny sól, liść lubczyku, kurkuma)

4.Ziemniaki puree z koperkiem zielonym( mleko, koper zielony)

5.Surówka z kiszonej kapusty (kapusta kiszona, cebula, marchewka, sól, pieprz naturalny, cukier, olej rzepakowy, natka pietruszki)

6.Kompot z truskawek ( truskawka mrożona, cukier)

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                  intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji jadłospisu                                                                                                                                                                                  wyrazy z pogrubioną czcionką występujące w jadłospisach oznaczają substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji.

 

 

Jadłospis szkoła Smogorzów

20.05.2024 -24.05.2024

 

Dzień tygodnia

 

Obiad

PONIEDZIAŁEK

 

20.05.2024 r.

 

1. Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty (kapusta kiszona, wywar drobiowo-warzywny ,kurkuma, marchewka, pietruszka korzeń, seler korzeń,  natka pietruszki, por, ziemniaki, liść laurowy, liść lubczyku, ziele angielskie, sól, pieprz naturalny)

2.Racuchy z jabłkami ( mąka pszenna, jaja, mleko, drożdże, cukier, olej rzepakowy, jabłko)

3.Kompot z czarnej porzeczki ( mrożone owoce czarnej porzeczki, cukier)

4.Banan

WTOREK

 

21.05.2024 r.

 

 

1.Zupa pomidorowa z makaronem zabielana (wywar drobiowo-warzywny , marchewka korzeń,  pietruszka korzeń, seler korzeń,  natka pietruszki, por, sól, pieprz naturalny, liść lubczyku, liść laurowy, ziele angielskie, śmietana 18%, koncentrat pomidorowy Pudliszki 30%)

2.Makaron (mąka z pszenicy twardej  durum, soja, jaja)

3.Pulpety wieprzowe duszone( cebula, czosnek, sól, pieprz naturalny, jajko, czosnek staropolski - czosnek 71%, cebula, kminek, majeranek, liście kopru, szczypiorek, natka pietruszki, nasiona kolendry, produkt może zawierać jaja, mleko,( łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler i siemię lniane)

4.Mięso z łopatki wieprzowej

5.Ziemniaki puree z koperkiem zielonym( mleko, koper zielony)

6.Marchewka mini na ciepło z masełkiem

7.Woda z cytryną

 

 

ŚRODA

 

 

22.05.2024 r.

1.Zupa  fasolowa (fasola Jaś, wywar drobiowo-warzywny ,kurkuma, marchewka, pietruszka korzeń, seler korzeń,  natka pietruszki, por, ziemniaki, liść laurowy, liść lubczyku, ziele angielskie, sól, pieprz naturalny)

2.Jajko gotowane w sosie koperkowym

3.Jajko

4.Sos koperkowy (koper zielony, śmietana 12%, mąka pszenna, olej rzepakowy, sól. pieprz naturalny)

5.Ziemniaki

6.Sałatka z ogórka kiszonego i cebuli ( cebula, ogórek kiszony-wyrób własny – koper zielony, czosnek, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz naturalny, sól pieprz naturalny, olej rzepakowy)

7.Kompot wieloowocowy ( czarna porzeczka, truskawka, wiśnia – mrożonki, cukier)

8. Jabłko

 

 

 

CZWARTEK

 

23.05.2024 r.

 

1. Zupa rosół z lanymi kluskami( wywar drobiowo-warzywny , marchewka, pietruszka korzeń, seler korzeń,  natka pietruszki, por, ziele angielskie, liść laurowy, liść lubczyku, kurkuma, pieprz  naturalny, sól )

2.Lane kluski ( mąka  pszenna, jajka, sól)

3.Udko z kurczaka duszone , ( papryka czerwona mielona, zioła prowansalskie, czosnek, pieprz, sól, olej rzepakowy, czosnek staropolski - czosnek 71%, cebula, kminek, majeranek, liście kopru, szczypiorek, natka pietruszki, nasiona kolendry, produkt może zawierać jaja, mleko,( łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler i siemię lniane),

4.Ziemniaki puree z koperkiem zielonym( mleko, koper zielony)

5.Surówka z młodej kapusty (kapusta młoda główka, sól, pieprz naturalny, cebula, natka pietruszki, ocet jabłkowy 100 % naturalny, cukier, olej rzepakowy)

6.Woda z cytryną

PIĄTEK

 

24.05.2024 r.

 

 

1. Zupa barszcz ukraiński zabielany (wywar drobiowo- warzywny, kurkuma,  marchewka korzeń,  pietruszka korzeń, seler korzeń,  natka pietruszki, por, sól, pieprz, mrożonka barszcz ukraiński – fasola szparagowa, buraki czerwone, marchewka, ziemniaki, śmietana 18%, liść lubczyku, ziele angielskie, liść laurowy)

3.Ryba smażona

4.Ryba Miruna filet (mąka pszenna, sól, pieprz naturalny, olej rzepakowy, czosnek staropolski - czosnek 71%, cebula, kminek, majeranek, liście kopru, szczypiorek, natka pietruszki, nasiona kolendry, produkt może zawierać jaja, mleko,( łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler i siemię lniane), pieprz naturalny sól, liść lubczyku, kurkuma)

4.Ziemniaki puree z koperkiem zielonym( mleko, koper zielony)

5.Surówka z kiszonej kapusty (kapusta kiszona, cebula, marchewka, sól, pieprz naturalny, cukier, olej rzepakowy, natka pietruszki)

6.Kompot z truskawek ( truskawka mrożona, cukier)

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                   intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji jadłospisu                                                                                                                                                                              wyrazy z pogrubioną czcionką występujące w jadłospisach oznaczają substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji.

 

 

    

JADŁOSPIS PRZEDSZKOLE

20.05.2024 -24.05.2024

Posiłek

Dzień tygodnia

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

 

  20.05.2024 r.

 

1.Chleb pszenno-żytni, (mąka pszenna, żytnia, woda, sól, drożdże)

2.Masło 82% ( z mleka)

3.Parówka z szynki ( mięso wieprzowe z szynki 90%,,woda, sól, soja, mleko, gorczyca, seler, jaja)

4.Kakao ciemne ( kakao naturalne -może zawierać gluten, śladowe ilości soi, mleka, cukier)

5.Mleko 3,2%

6.Herbata miętowa z cukrem

7.Jabłko

 

 1.Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty (kapusta kiszona, wywar drobiowo-warzywny ,kurkuma, marchewka, pietruszka korzeń, seler korzeń,  natka pietruszki, por, ziemniaki, liść laurowy, liść lubczyku, ziele angielskie, sól, pieprz naturalny)

2.Naleśniki z dżemem ( mąka pszenna, jajko, mleko,  olej rzepakowy)

3.Dżem z truskawek wyrób własny ( truskawki, cukier)

4.Kompot z owocowy ( mrożone owoce truskawek, wiśni, czarnej porzeczki, cukier)

5.Banan

1.Chleb graham ( mąka pszenna graham, mąka pszenna, drożdże, sól, woda, mąka żytnia)

2.Masło 82% ( z mleka)

3.Wędlina drobiowa ( filet z indyka 86%, sól, skrobia ziemniaczana, sól spożywcza, białko sojowe, błonnik pszenny, masło klarowane przyprawy naturalne)

4.Sałata

5.Papryka czerwona

6.Ogórek zielony

7.Mleko 3,2%

8.Herbata z cytryną i cukrem

WTOREK

 

21.05.2024 r.

 

 

 

1.Chleb razowy( mąka pszenna graham, mąka pszenna, drożdże, sól, woda, mąka żytnia)

2.Masło 82% ( z mleka)

4.Papryka czerwona

5.Rzodkiewka

6.Szczypiorek

7.Sałata

8.Pomidor

9.Ogórek zielony

10.Mleko 3,2%

11.Herbata rumiankowa z cukrem

12.Jabłko

1.Zupa pomidorowa z makaronem zabielana (wywar drobiowo-warzywny , marchewka korzeń,  pietruszka korzeń, seler korzeń,  natka pietruszki, por, sól, pieprz naturalny, liść lubczyku, liść laurowy, ziele angielskie, śmietana 18%, koncentrat pomidorowy Pudliszki 30%)

2.Makaron (mąka z pszenicy twardej  durum, soja, jaja)

3.Pulpety wieprzowe duszone( cebula, czosnek, sól, pieprz naturalny, jajko, czosnek staropolski - czosnek 71%, cebula, kminek, majeranek, liście kopru, szczypiorek, natka pietruszki, nasiona kolendry, produkt może zawierać jaja, mleko,( łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler i siemię lniane)

4.Mięso z łopatki wieprzowej

5.Ziemniaki puree z koperkiem zielonym( mleko, koper zielony)

6.Marchewka mini na ciepło z masełkiem

7.Woda z cytryną

 

 

1.Jogurt naturalny z truskawkami mrożonymi i cukrem

2.Banan

 

 

ŚRODA

 

 

22.05.2024r.

1.chleb wieloziarnisty ( mąka pszenna, naturalny zakwas żytni, mąka żytnia, woda, ziarna żyta, jęczmienia, siemię lniane, drożdże, płatki owsiane, słonecznik, serwatka)

2. Masło 82% ( z mleka)

3. Wędlina drobiowa ( filet z indyka 86%, sól, skrobia ziemniaczana, sól spożywcza, białko sojowe, błonnik pszenny, masło klarowane przyprawy naturalne)

4.Pomidor

5.Sałata

6.Ogórek zielony

7.Mleko 3,2%

8.Herbata z cytryną i cukrem

 

1.Zupa  fasolowa (fasola Jaś, wywar drobiowo-warzywny ,kurkuma, marchewka, pietruszka korzeń, seler korzeń,  natka pietruszki, por, ziemniaki, liść laurowy, liść lubczyku, ziele angielskie, sól, pieprz naturalny)

2.Jajko gotowane w sosie koperkowym

3.Jajko

4.Sos koperkowy (koper zielony, śmietana 12%, mąka pszenna, olej rzepakowy, sól. pieprz naturalny)

5.Ziemniaki

6.Sałatka z ogórka kiszonego i cebuli ( cebula, ogórek kiszony-wyrób własny – koper zielony, czosnek, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz naturalny, sól pieprz naturalny, olej rzepakowy)

7.Kompot wieloowocowy ( czarna porzeczka, truskawka, wiśnia – mrożonki, cukier)

8. Jabłko

 

 

 

1.Pizza – wyrób własny

(mąka pszenna, mleko, drożdże, sól, jajko, olej rzepakowy)

2. Ser żółty ( z mleka)

3. Koncentrat pomidorowy Pudliszki 30%

4.Kukurydza konserwowa

( kukurydza, cukier, woda, sól )

5.Papryka czerwona

6.Oregano

7.Kakao ( kakao naturalne, cukier, mleko)

8. Herbata rumiankowa z cukrem

CZWARTEK

 

23.05.2024 r.

 

1.Chleb fitness ( mąka pszenna, woda, mieszanka ziaren, soja, siemię lniane, płatki orkiszowe, pestki dyni, sól, gluten pszenny, słód jęczmienny,  drożdże)

2.Masło 82% ( z mleka)

3.Ogórek kiszony

4.Sałata

5.Pomidor

6.Ser żółty ( z mleka )

7.Kakao ciemne ( kakao naturalne -może zawierać gluten, śladowe ilości soi, mleka, cukier)

8.Mleko 3,2%

9.Herbata miętowa z cukrem

10.Jabłko

 

 

 

 

1. Zupa rosół z lanymi kluskami( wywar drobiowo-warzywny , marchewka, pietruszka korzeń, seler korzeń,  natka pietruszki, por, ziele angielskie, liść laurowy, liść lubczyku, kurkuma, pieprz  naturalny, sól )

2.Lane kluski ( mąka  pszenna, jajka, sól)

3.Udko z kurczaka duszone , ( papryka czerwona mielona, zioła prowansalskie, czosnek, pieprz, sól, olej rzepakowy, czosnek staropolski - czosnek 71%, cebula, kminek, majeranek, liście kopru, szczypiorek, natka pietruszki, nasiona kolendry, produkt może zawierać jaja, mleko,( łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler i siemię lniane),

4.Ziemniaki puree z koperkiem zielonym( mleko, koper zielony)

5.Surówka z młodej kapusty (kapusta młoda główka, sól, pieprz naturalny, cebula, natka pietruszki, ocet jabłkowy 100 % naturalny, cukier, olej rzepakowy)

6.Woda z cytryną

1. Ciasto babka ( mąka pszenna, jaja, margaryna,  olej rzepakowy, margaryna, kakao naturalne ciemne - kakao naturalne -może zawierać gluten, śladowe ilości soi, cukier, mleko)   

2.Mleko 3,2%

3.Herbata z cytryną i cukrem

3.Mandarynka

 

PIĄTEK

 

24.05.2024 r.

 

 

 

1.Bułka razowa ( mąka razowa żytnia, otręby  zakwas, woda, sól, gluten)

2.Twarożek ze śmietaną, rzodkiewką i szczypiorkiem

3.Masło 82% ( z mleka)

4.Twaróg (z mleka)

5.Rzodkiewka

6.Szczypiorek

7.Śmietana18% (z mleka)

8.Kakao ciemne( kakao naturalne -może zawierać gluten, śladowe ilości soi, mleka, cukier)

9.Mleko 3,2%

10.Herbata rumiankowa z cukrem

11.Marchewka

1. Zupa barszcz ukraiński zabielany (wywar drobiowo- warzywny, kurkuma,  marchewka korzeń,  pietruszka korzeń, seler korzeń,  natka pietruszki, por, sól, pieprz, mrożonka barszcz ukraiński – fasola szparagowa, buraki czerwone, marchewka, ziemniaki, śmietana 18%, liść lubczyku, ziele angielskie, liść laurowy)

3.Ryba smażona

4.Ryba Miruna filet (mąka pszenna, sól, pieprz naturalny, olej rzepakowy, czosnek staropolski - czosnek 71%, cebula, kminek, majeranek, liście kopru, szczypiorek, natka pietruszki, nasiona kolendry, produkt może zawierać jaja, mleko,( łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler i siemię lniane), pieprz naturalny sól, liść lubczyku, kurkuma)

4.Ziemniaki puree z koperkiem zielonym( mleko, koper zielony)

5.Surówka z kiszonej kapusty (kapusta kiszona, cebula, marchewka, sól, pieprz naturalny, cukier, olej rzepakowy, natka pietruszki)

6.Kompot z truskawek ( truskawka mrożona, cukier)

 

 

 

1.Kisiel ( mąka ziemniaczana, może zawierać gluten: jęczmień, owies, pszenica, żyto, pszenica orkisz, nasiona sezamu)

2.Cukier, mrożone owoce czarnej porzeczki

3.Banan

Woda mineralna do picia dostępna przez cały czas  w grupach                                                                                                                                                                      intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji jadłospisu                                                                                                                                                                                       wyrazy z pogrubioną czcionką występujące w jadłospisach oznaczają substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji.