Zespół Szkolno-Przedszkolny w Głuszynie

46-100 Namysłów

ul. Główna 115

Głuszyna

tel. 774191410

Adres

46-100 Namysłów


ul. Główna 115


Głuszyna


tel. 774191410


Kalendarium

Sobota, 2024-04-27

Imieniny: Sergiusza, Teofila

Jesteś tutaj:
  1. Start
  2. Jadłospis

Jadłospis

 

JADŁOSPIS PRZEDSZKOLE

22.04.2024 -26.04.2024

Posiłek

Dzień tygodnia

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

 

  22.04.2024 r.

 

1.Chleb graham ( mąka pszenna graham, mąka pszenna, drożdże, sól, woda, mąka żytnia)

2.Masło 82% ( z mleka)

3.Wędlina drobiowa ( filet z indyka 86%, sól, skrobia ziemniaczana, sól spożywcza, białko sojowe, błonnik pszenny, masło klarowane przyprawy naturalne)

4.Sałata

5.Pomidor

6.Ogórek zielony

7.Kakao ciemne ( kakao naturalne -może zawierać gluten, śladowe ilości soi, mleka, cukier)

8.Mleko 3,2%

9.Herbata z cytryną i cukrem

1. Zupa ogórkowa zabielana ( wywar drobiowo-warzywny , marchewka, pietruszka korzeń, seler korzeń,  natka pietruszki, por, ziele angielskie, liść laurowy, liść lubczyku, kurkuma, pieprz  naturalny, sól, ogórek kiszony-wyrób własny- sól, pieprz naturalny, liść laurowy, ziele angielskie)

śmietana 18% )

2.Ryż z sosem jogurtowo-truskawkowym ( jogurt naturalny, truskawki mrożone, cukier, ryż)

3.Kompot z czarnej porzeczki ( czarna porzeczka mrożona, cukier)

4.Banan

1.Chleb pszenno-żytni, (mąka pszenna, żytnia, woda, sól, drożdże)

2.Masło 82% ( z mleka)

3.Parówka z szynki ( mięso wieprzowe z szynki 90%,,woda, sól, soja, mleko, gorczyca, seler, jaja)

4.Herbata miętowa z cukrem

7.Jabłko

 

WTOREK

 

23.04.2024 r.

 

 

 

1.Chleb razowy( mąka pszenna graham, mąka pszenna, drożdże, sól, woda, mąka żytnia)

2.Masło 82% (z mleka)

3.Zupa mleczna z płatkami owsianymi pełnoziarnistymi

i bananami

4.Mleko 3,2%

5.Płatki owsiane górskie (mogą zawierać  gluten)

6.Dżem truskawkowy – wyrób własny ( truskawka, cukier)

7. Herbata rumiankowa z cukrem

8. Banan

1.Zupa krupnik ( wywar drobiowo-warzywny , marchewka, pietruszka korzeń, seler korzeń,  natka pietruszki, por, ziemniaki, ziele angielskie, liść laurowy, liść lubczyku, kurkuma, pieprz  naturalny, sól )

2.Kasza jęczmienna (gluten- pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz)

2.Kotlety mielone

3.Mięso z łopatki wieprzowej ( bułka tarta, jajko, czosnek, cebula, sól, pieprz naturalny, olej rzepakowy, czosnek staropolski - czosnek 71%, cebula, kminek, majeranek, liście kopru, szczypiorek, natka pietruszki, nasiona kolendry, produkt może zawierać jaja, mleko,( łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler i siemię lniane)

4.Ziemniaki puree z koperkiem zielonym( mleko)

5.Marchewka z groszkiem na ciepło ( masło 82%, bułka tarta, sól )

6.Woda z cytryną

 

 

 

 

1.Chleb fitness ( mąka pszenna, woda, mieszanka ziaren, soja, siemię lniane, płatki orkiszowe, pestki dyni, sól, gluten pszenny, słód jęczmienny,  drożdże)

2.Masło 82% ( z mleka)

3.Jajko gotowane

4.Sałata

5.Rzodkiewka

6.Szczypior

7.Kakao ciemne ( kakao naturalne -może zawierać gluten, śladowe ilości soi, mleka, cukier)

8.Mleko 3,2%

9.Herbata miętowa z cukrem

 

ŚRODA

 

 

24.04.2024r.

1.chleb wieloziarnisty ( mąka pszenna, naturalny zakwas żytni, mąka żytnia, woda, ziarna żyta, jęczmienia, siemię lniane, drożdże, płatki owsiane, słonecznik, serwatka)

2.Masło 82% ( z mleka)

3.Wędlina drobiowa ( filet z indyka 86%, sól, skrobia ziemniaczana, sól spożywcza, białko sojowe, błonnik pszenny, masło klarowane przyprawy naturalne)

4.Pomidor

5.Sałata

6.Ogórek zielony

7.Kakao ciemne ( kakao naturalne -może zawierać gluten, śladowe ilości soi, mleka, cukier)

8.Herbata z cytryną i cukrem

 

 

1.Zupa jarzynowa zabielana ( wywar drobiowo- warzywny , marchewka, marchewka żółta, fasolka szparagowa, kalafior, brokuł pietruszka korzeń, seler korzeń,  natka pietruszki, por, ziemniaki, kurkuma, liść laurowy, liść lubczyku, ziele angielskie, sól, pieprz naturalny, śmietana 18%, ziemniaki)

2.Łazanki

3.Makaron ( mąka z pszenicy twardej  durum, soja, jaja)

4.Kapusta kiszona (kapusta biała, sól),

5.Kiełbasa wieprzowa  (mięso wieprzowe 90%,,woda, sól, majeranek, czosnek, cukier, mleko)

6.Kompot z truskawek ( truskawka  mrożona, cukier)               

7.Pomarańcza

 

1. Pizza

(mąka pszenna, mleko, drożdże, sól, jajko, olej rzepakowy)

2.Ser żółty ( z mleka)

3.Koncentrat pomidorowy Pudliszki 30%

4.Kukurydza konserwowa

( kukurydza, cukier, woda, sól )

5.Papryka czerwona

6.Oregano

7.Herbata rumiankowa            z cukrem

 

CZWARTEK

 

25.04.2024 r.

 

1. Chleb graham ( mąka pszenna graham, mąka pszenna, drożdże, sól, woda, mąka żytnia)

2.Masło 82% ( z mleka)

3.Ser żółty (z mleka)

4.Sałata

5.Pomidor

6.Ogórek zielony

8.Kakao ciemne(kakao naturalne -może zawierać gluten, śladowe ilości soi, mleka, cukier)

9.Herbata miętowa z cukrem

10.Mandarynka

1.Zupa szczawiowa z jajkiem zabielana (wywar drobiowo-warzywny, kurkuma, marchewka, pietruszka korzeń, seler korzeń, natka pietruszki, por, ziemniaki, liść laurowy, liść lubczyku, ziele angielskie, sól, pieprz naturalny, śmietana 18%, jajko, szczaw konserwowy- szczaw 96%, sól)

2.Wątróbka drobiowa duszona ( cebula, sól, pieprz naturalny)

3.Ziemniaki puree ( mleko 3,2%)

4.Buraczki czerwone ( burak czerwony, cebula sól, pieprz naturalny, cukier, olej rzepakowy, ocet jabłkowy 100%)

5.Kompot wieloowocowy ( czarna porzeczka, truskawka, wiśnia – mrożonki, cukier)

1.Rogal (mąka pszenna, woda, cukier, drożdże, sól, margaryna płynna, tłuszcz)

2.Masło 82%  ( z mleka)

3.Dżem truskawkowy - wyrób własny( truskawka, cukier)

4.Mleko 3,2%

5.Herbata miętowa z cukrem

6.Jabłko

PIĄTEK

 

26.04.2024 r.

 

 

 

1.Bułka razowa ( mąka razowa żytnia, otręby  zakwas, woda, sól, gluten)

2.Twarożek ze śmietaną, rzodkiewką i szczypiorkiem

3.Masło 82% ( z mleka)

4.Twaróg (z mleka)

5.Rzodkiewka

6.Szczypiorek

7.Śmietana18% (z mleka)

8.Kakao ciemne( kakao naturalne -może zawierać gluten, śladowe ilości soi, mleka, cukier)

9.Mleko 3,2%

10.Herbata rumiankowa z cukrem

11.Mandarynka

1.Zupa pomidorowa z ryżem zabielana (wywar drobiowo-warzywny , marchewka korzeń,  pietruszka korzeń, seler korzeń,  natka pietruszki, por, sól, pieprz naturalny, liść lubczyku, liść laurowy, ziele angielskie, koncentrat pomidorowy Pudliszki 30%, śmietana 18%)

2.Ryż

3.Ryba smażona

4.Ryba Miruna filet (mąka pszenna, sól, pieprz naturalny, olej rzepakowy, czosnek staropolski - czosnek 71%, cebula, kminek, majeranek, liście kopru, szczypiorek, natka pietruszki, nasiona kolendry, produkt może zawierać jaja, mleko,( łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler i siemię lniane), pieprz naturalny sól, liść lubczyku, kurkuma)

5.Ziemniaki puree z koperkiem zielonym( mleko, koper zielony)

6. Surówka z kiszonej kapusty (kapusta kiszona - kapusta biała, sól), cebula, marchewka, sól, pieprz naturalny, cukier, olej rzepakowy, natka pietruszki)

7.Kompot z truskawek ( truskawka mrożona, cukier)

 

 

 

1.Kisiel – wyrób własny ( mąka ziemniaczana, może zawierać gluten: jęczmień, owies, pszenica, żyto, pszenica orkisz, nasiona sezamu)

2.Cukier, mrożone owoce czarnej porzeczki

3.Kiwi

Woda mineralna do picia dostępna przez cały czas  w grupach                                                                                                                                                             intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji jadłospisu                                                                                                                                                                                wyrazy z pogrubioną czcionką występujące w jadłospisach oznaczają substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji.

 

 

 

                                                                      Jadłospis SZKOŁA  Głuszyna

22.04.2024 -26.04.2024

 

Dzień tygodnia

 

Obiad

PONIEDZIAŁEK

 

22.04.2024 r.

 

1. Zupa ogórkowa zabielana ( wywar drobiowo-warzywny , marchewka, pietruszka korzeń, seler korzeń,  natka pietruszki, por, ziele angielskie, liść laurowy, liść lubczyku, kurkuma, pieprz  naturalny, sól, ogórek kiszony-wyrób własny- sól, pieprz naturalny, liść laurowy, ziele angielskie)

śmietana 18% )

2.Ryż z sosem jogurtowo-truskawkowym ( jogurt naturalny, truskawki mrożone, cukier, ryż)

3.Kompot z czarnej porzeczki ( czarna porzeczka mrożona, cukier)

4.Banan

WTOREK

 

23.04.2024 r.

 

 

1.Zupa krupnik ( wywar drobiowo-warzywny , marchewka, pietruszka korzeń, seler korzeń,  natka pietruszki, por, ziemniaki, ziele angielskie, liść laurowy, liść lubczyku, kurkuma, pieprz  naturalny, sól )

2.Kasza jęczmienna (gluten- pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz)

2.Kotlety mielone

3.Mięso z łopatki wieprzowej ( bułka tarta, jajko, czosnek, cebula, sól, pieprz naturalny, olej rzepakowy, czosnek staropolski - czosnek 71%, cebula, kminek, majeranek, liście kopru, szczypiorek, natka pietruszki, nasiona kolendry, produkt może zawierać jaja, mleko,( łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler i siemię lniane)

4.Ziemniaki puree z koperkiem zielonym( mleko)

5.Marchewka z groszkiem na ciepło ( masło 82%, bułka tarta, sól )

6.Woda z cytryną

ŚRODA

 

 

24.04.2024 r.

1.Zupa jarzynowa zabielana ( wywar drobiowo- warzywny , marchewka, marchewka żółta, fasolka szparagowa, kalafior, brokuł pietruszka korzeń, seler korzeń,  natka pietruszki, por, ziemniaki, kurkuma, liść laurowy, liść lubczyku, ziele angielskie, sól, pieprz naturalny, śmietana 18%, ziemniaki)

2.Łazanki

3.Makaron ( mąka z pszenicy twardej  durum, soja, jaja)

4.Kapusta kiszona (kapusta kiszona - kapusta biała, sól), pieprz naturalny, majeranek

5.Kiełbasa wieprzowa  (mięso wieprzowe 90%,,woda, sól, majeranek, czosnek, cukier, mleko)

6.Kompot z truskawek ( truskawka  mrożona, cukier)               

7.Mandarynka

 

CZWARTEK

 

25.04.2024 r.

 

1.Zupa szczawiowa z jajkiem zabielana (wywar drobiowo-warzywny, kurkuma, marchewka, pietruszka korzeń, seler korzeń, natka pietruszki, por, ziemniaki, liść laurowy, liść lubczyku, ziele angielskie, sól, pieprz naturalny, śmietana 18%, jajko, szczaw konserwowy- szczaw 96%, sól)

2.Wątróbka drobiowa duszona ( cebula, sól, pieprz naturalny)

3.Ziemniaki puree ( mleko 3,2%)

4.Buraczki czerwone ( burak czerwony, cebula sól, pieprz naturalny, cukier, olej rzepakowy, ocet jabłkowy 100%)

5.Kompot wieloowocowy ( czarna porzeczka, truskawka, wiśnia – mrożonki, cukier)

 

PIĄTEK

 

26.04.2024 r.

 

 

1.Zupa pomidorowa z ryżem zabielana (wywar drobiowo-warzywny , marchewka korzeń,  pietruszka korzeń, seler korzeń,  natka pietruszki, por, sól, pieprz naturalny, liść lubczyku, liść laurowy, ziele angielskie, koncentrat pomidorowy Pudliszki 30%, śmietana 18%)

2.Ryż

3.Ryba smażona

4.Ryba Miruna filet (mąka pszenna, sól, pieprz naturalny, olej rzepakowy, czosnek staropolski - czosnek 71%, cebula, kminek, majeranek, liście kopru, szczypiorek, natka pietruszki, nasiona kolendry, produkt może zawierać jaja, mleko,( łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler i siemię lniane), pieprz naturalny sól, liść lubczyku, kurkuma)

5.Ziemniaki puree z koperkiem zielonym( mleko, koper zielony)

6. Surówka z kiszonej kapusty (kapusta kiszona - kapusta biała, sól), cebula, marchewka, sól, pieprz naturalny, cukier, olej rzepakowy, natka pietruszki)

7.Kompot z truskawek ( truskawka mrożona, cukier)

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji jadłospisu                                                                                                                                                                            wyrazy z pogrubioną czcionką występujące w jadłospisach oznaczają substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji.

 

 

 

 

                                                                      Jadłospis SZKOŁA Smogorzów

22.04.2024 -26.04.2024

 

Dzień tygodnia

 

Obiad

PONIEDZIAŁEK

 

22.04.2024 r.

 

1. Zupa ogórkowa zabielana ( wywar drobiowo-warzywny , marchewka, pietruszka korzeń, seler korzeń,  natka pietruszki, por, ziele angielskie, liść laurowy, liść lubczyku, kurkuma, pieprz  naturalny, sól, ogórek kiszony-wyrób własny- sól, pieprz naturalny, liść laurowy, ziele angielskie)

śmietana 18% )

2.Ryż z jabłkami ( jabłka prażone – jabłka 85%, woda, cukier, skrobia kukurydziana modyfikowana,, kwas cytrynowy cukier, ryż)

3.Kompot z czarnej porzeczki ( czarna porzeczka mrożona, cukier)

4.Banan

WTOREK

 

23.04.2024 r.

 

 

1.Zupa krupnik ( wywar drobiowo-warzywny , marchewka, pietruszka korzeń, seler korzeń,  natka pietruszki, por, ziemniaki, ziele angielskie, liść laurowy, liść lubczyku, kurkuma, pieprz  naturalny, sól )

2.Kasza jęczmienna (gluten- pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz)

2.Kotlety mielone

3.Mięso z łopatki wieprzowej ( bułka tarta, jajko, czosnek, cebula, sól, pieprz naturalny, olej rzepakowy, czosnek staropolski - czosnek 71%, cebula, kminek, majeranek, liście kopru, szczypiorek, natka pietruszki, nasiona kolendry, produkt może zawierać jaja, mleko,( łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler i siemię lniane)

4.Ziemniaki puree z koperkiem zielonym( mleko)

5.Marchewka z groszkiem na ciepło ( masło 82%, bułka tarta, sól )

6.Woda z cytryną

ŚRODA

 

 

24.04.2024 r.

1.Zupa jarzynowa zabielana ( wywar drobiowo- warzywny , marchewka, marchewka żółta, fasolka szparagowa, kalafior, brokuł pietruszka korzeń, seler korzeń,  natka pietruszki, por, ziemniaki, kurkuma, liść laurowy, liść lubczyku, ziele angielskie, sól, pieprz naturalny, śmietana 18%, ziemniaki)

2.Łazanki

3.Makaron ( mąka z pszenicy twardej  durum, soja, jaja)

4.Kapusta kiszona (kapusta kiszona - kapusta biała, sól), pieprz naturalny, majeranek

5.Kiełbasa wieprzowa  (mięso wieprzowe 90%,,woda, sól, majeranek, czosnek, cukier, mleko)

6.Kompot z truskawek ( truskawka  mrożona, cukier)               

7.Mandarynka

 

CZWARTEK

 

25.04.2024 r.

 

1.Zupa szczawiowa z jajkiem zabielana (wywar drobiowo-warzywny, kurkuma, marchewka, pietruszka korzeń, seler korzeń, natka pietruszki, por, ziemniaki, liść laurowy, liść lubczyku, ziele angielskie, sól, pieprz naturalny, śmietana 18%, jajko, szczaw konserwowy- szczaw 96%, sól)

2.Wątróbka drobiowa duszona ( cebula, sól, pieprz naturalny)

3.Ziemniaki puree ( mleko 3,2%)

4.Buraczki czerwone ( burak czerwony, cebula sól, pieprz naturalny, cukier, olej rzepakowy, ocet jabłkowy 100%)

5.Kompot wieloowocowy ( czarna porzeczka, truskawka, wiśnia – mrożonki, cukier)

 

PIĄTEK

 

26.04.2024 r.

 

 

1.Zupa pomidorowa z ryżem zabielana (wywar drobiowo-warzywny , marchewka korzeń,  pietruszka korzeń, seler korzeń,  natka pietruszki, por, sól, pieprz naturalny, liść lubczyku, liść laurowy, ziele angielskie, koncentrat pomidorowy Pudliszki 30%, śmietana 18%)

2.Ryż

3.Ryba smażona

4.Ryba Miruna filet (mąka pszenna, sól, pieprz naturalny, olej rzepakowy, czosnek staropolski - czosnek 71%, cebula, kminek, majeranek, liście kopru, szczypiorek, natka pietruszki, nasiona kolendry, produkt może zawierać jaja, mleko,( łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler i siemię lniane), pieprz naturalny sól, liść lubczyku, kurkuma)

5.Ziemniaki puree z koperkiem zielonym( mleko, koper zielony)

6. Surówka z kiszonej kapusty (kapusta kiszona - kapusta biała, sól), cebula, marchewka, sól, pieprz naturalny, cukier, olej rzepakowy, natka pietruszki)

7.Kompot z truskawek ( truskawka mrożona, cukier)

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                   intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji jadłospisu                                                                                                                                                                              wyrazy z pogrubioną czcionką występujące w jadłospisach oznaczają substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji.